Soud schválil prodej Sazky do rukou PPF a KKCG

Zdeněk John
29. 9. 2011 12:29
Městský soud v Praze posvětil rozhodnutí věřitelského výboru.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Městský soud v Praze schválil prodej společnosti Sazka do rukou firmy Sázková kancelář, a.s., patřící PPF a KKCG.

Tímto krokem se tak zkrachovalá loterijní firma definitivně přiblížila do vlastnictví miliardářů Petra Kellnera a Karla Komárka, kteří ve výběrovém řízení organizovaném správcem Josefem Cupkou nabídli nejvyšší cenu, 3,81 miliardy korun.

Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad, ale v případě PPF a KKCG nemá žádný faktický důvod, proč by měl převzetí Sazky bránit.

Soud současně zamítl návrh České spořitelny, která chtěla zrušit tendr nebo upravit jeho podmínky.

V Cupkou organizovaném tendru neuspěli miliardář Pavel Tykač (nabídl 3,6 miliardy) a holding Synot (0,5 miliardy). Jim Cupka už  v pondělí vrátí půlmiliardovou jistinu.

Mimo tendr nabídla za Sazku Penta pět miliard korun. Cupkův tým tuto nabídku označil za neakceptovatelnou. "Penta nebyla účastníkem řízení, nepodala právně závaznou nabídku," uvedl právník z týmu insolvenčního správce Jan Hrazdíra.

Penta vzápětí vydala prohlášení, že podá žalobu na neplatnost smlouvy uzavřené mezi Sazkou a skupinami PPF a KKCG. Má to být první ze série právních kroků, které připravuje.

 

Právě se děje

Další zprávy