Penta vydělala 50 milionů eur za rok. Chválí akci Žabka

Ekonomika Ekonomika
29. 9. 2011 11:14
Investiční skupina Penta oznámila výsledky za rok 2010
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Investiční skupina Penta Investments dosáhla v roce 2010 na čistý zisk téměř 50 milionů eur. Firma to uvedla v tiskové zprávě, v níž zveřejnila konsolidované výsledky za rok 2010.

Podle mezinárodních standardů IFRS dosáhla aktiva skupiny 3,4 miliardy eur, vlastní jmění 988 milionů eur a konsolidovaný zisk po zdanění téměř 50 milionů eur (49,7). Konsolidované tržby skupiny Penta dosáhly 2,1 miliardy eur.

V roce 2010 Penta uzavřela 6 transakcí, v letošním roce zatím 4 transakce. Mezi nejvýznamnější patří prodej společnosti Žabka a akvizice Dexia banky Slovensko.

"V tomto roce jsme uzavřeli netradičně vysoký počet velkých prodejů. Obzvlášť mě těší, že jsme dokázali významně zhodnotit naše investice v Polsku, a to v případě Žabky, ale i společnosti Drumet, kterou jsme převzali z bankrotu, ozdravili a prodali přednímu strategickému investorovi," řekl Jaroslav Haščák, managing partner skupiny Penta pro divizi Buy-out.

"V současnosti máme rozpracovaných více akvizic; očekávám, že do konce roku ještě uzavřeme jeden až dva nové projekty," dodal Haščák.

Penta se v posledních týdnech snažila mimo jiné o získání zkrachovalé loterijní firmy Sazka, ale nakonec se kvůli nesouhlasu s podmínkami tendru soutěže nezúčastnila.

 

Právě se děje

Další zprávy