Nejvíce žádostí o dotace přišlo z Jihomoravského kraje

Tereza Holanová Tereza Holanová
27. 9. 2011 11:34
V prvním pololetí podnikatelé dostali 4,4 miliardy Kč. O další peníze si zažádali

Praha - Čeští podnikatelé získali v prvním pololetí tohoto roku na své projekty celkem 4,4 miliardy korun. O dalších miliardy ve stejném období zažádali. Vyplývá to ze zprávy Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Nových žádostí obdržela agentura celkem 1502. V rámci dotací z Operačního programu Podnikání a investice (OPPI) chtějí firmy získat necelých 16 miliard korun. Zájem mají hlavně o prostředky z programů ICT v podnicích, Poradenství nebo Inovace - Inovační projekt.

"Zájem o dotace jde ruku v ruce s tím, které programy mají právě otevřené výzvy k předkládání žádostí o dotaci," vysvětluje Petr Očko z Ministerstva průmyslu a obchodu.

Právě teď se podle něj lze přihlásit o podporu na založení školicího střediska, na marketingovou prezentaci firmy v zahraničí nebo na zajištění poradenských služeb.

Nejvíce plných žádostí o dotace podali podnikatelé v Jihomoravském kraji, kteří se ucházejí o prostředky v celkové výši 2,75 miliardy korun. Další v pořadí byly Středočeský a Moravskoslezský kraj.

Přelom let 2011 a 2012 je pravděpodobně posledním obdobím, kdy bude otevřena většina programů OPPI. Další šanci žadatelé dostanou až v programovacím období 2014-2020. Na dotace však zřejmě zbude výrazně menší částka než dnes, zdůrazňují zástupci CzechInvestu.

 

Právě se děje

Další zprávy