Byty rozmnožují miliardy Radovana Vítka. Zdražil nájmy

Ekonomika Ekonomika
1. 9. 2011 11:06
Akvizice z konce loňského roku se kladně promítly do hospodaření za první pololetí

Praha - Realitní společnosti Czech Property Investments (CPI) miliardáře Radovana Vítka se daří. Za a první pololetí zvýšila meziročně čistý zisk přibližně pětinásobně na 401,1 milionu korun.

Podle informací z internetových stránek CPI tržby firmy vzrostly na 1,03 miliardy korun ze 439,9 milionu za stejné období loňského roku.

Tržby z pronájmů nemovitostí skupiny CPI se od ledna do konce června zvýšily meziročně o 137 procent na 821,2 milionu korun. Stalo se tak podle tiskové zprávy především díky tomu, že došlo ke zvýšení regulovaného nájemného z pronájmu bytového portfolia."

Aktiva se zvýšila o téměř 4 miliardy Kč

Vyšší příjmy přinesly CPI také nové akvizice z roku 2011 a z konce roku 2010. "Ty se plně projevily právě v prvním pololetí roku 2011," uvedla firma v pololetní zprávě.

CPI vlastní v Česku, hlavně na severu Čech a na Moravě, zhruba 12 600 nájemních bytů. Je tak po společnosti RPG Byty Zdeňka Bakaly druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v zemi.

Celková aktiva CPI činila v závěru června 43,3 miliardy korun, na konci loňského roku to bylo 39,7 miliardy.

V roce 2010 byla CPI největším investorem do podnikatelských nemovitostí v Česku. Celkem za ně dala kolem devíti miliard korun.

Letos v létě se CPI podařilo získat také průmyslový a skladový park v Lozornu u Bratislavy asi za 1,8 miliardy korun. Firma chystá podle pololetní zprávy na Slovensko další expanzi, zvláště v oblasti maloobchodu.

 

Právě se děje

Další zprávy