Penta o Sazku pod svým jménem usilovat nebude

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
30. 8. 2011 16:16
Penta uvažuje o založení společnosti, kterou místo sebe do tendru pošle
Foto: Petr Protivánek

Praha - Investiční skupina Penta s nejvyšší pravděpodobností nevstoupí přímo pod svým jménem do tendru na prodej bankrotující společnosti Sazka. Mluvčí Penty Martin Danko to oznámil agentuře ČTK.

Za hlavní důvod Danko označil "sankce a bariéry". Mezi ty patří povinná kauce v hodnotě 500 milionů korun, kterou musí každý zájemce o Sazku složit. Výherci soutěže také hrozí, že pokud následně nezíská povolení od antimonopolního úřadu, bude muset zaplatit pokutu 1,5 miliardy Kč.

Na podmínky prodeje někdejšího loterijního gigantu si nestěžuje pouze Penta, která vlastní Fortunu, druhou největší sázkovou kancelář v Česku. Před týdnem se ozvala také právní firma Dewey & LeBoeuf. Ta zastupuje více než čtvrtinu věřitelů Sazky.

Martin Danko zároveň ale připustil, že skupina zřídí novou společnost speciálně kvůli tomu, aby se výběrového zřízení zúčastnila.

Kromě Penty mají o koupi Sazky zájem především PPF Petra Kellnera a KKCG.

Podle zdroje blízkého PPF ovšem ani uvedené dvě skupiny nebudou soutěžit o Sazku přímo, ale využijí k tomu jinou firmu, která není registrovaná v ČR a PPF a KKCG v ní drží rovnocenný podíl.

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka vyhlásil výběrové řízení 19. srpna, nabídky lze podávat do 23. září. Vítěz by poté měl být známý během dalšího týdne. Sazku získá ten, kdo nabídne nejvyšší cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy