Střídání v Sazce. Hušák se loučí, přichází Jaromír Jágr

Zdeněk John
22. 8. 2011 15:45
Dlouholetý ředitel Sazky chce nyní čelit novým výzvám, napsal v dopise
Káva je dopita, čas odejít. Aleš Hušák a Sazka - toto spojení je definitivně přerušeno.
Káva je dopita, čas odejít. Aleš Hušák a Sazka - toto spojení je definitivně přerušeno. | Foto: Ondřej Besperát

* Aleš Hušák ukončil své 16leté působení v Sazce dopisem, v němž píše, že je hrdý na svou firmu * Valná hromada Hušáka odvolala, zvolila nového šéfa představenstva * Moc nad Sazkou patří insolvenčnímu správci, představenstvo má prakticky nulový význam

Praha - Dlouholetý ředitel zkrachovalé loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák oficiálně ukončil své působení v této firmě.

Zveřejnil otevřený dopis, v němž oznámil, že dneškem končí v roli šéfa představenstva Sazky, tedy v poslední funkci, která mu po pádu Sazky v této firmě zbyla.

Hušáka pak navzdory rezignačnímu dopisu odvolala valná hromada společnosti. "Z opatrnosti, protože nebylo vyloučeno, že by si svoji rezignaci rozmyslel," uvedl Hušákův dlouholetý souputník, předseda ČSTV Pavel Kořan. Novým šéfem představenstva se stal předseda Asociace extrémních sportů Marek Hájek, místopředsedou šéf Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl.

Sazka v pondělí odpoledne představila oficiálně svou "novou tvář". Místo Hušáka jí bude hokejista Jaromír Jágr, který se stane hlavním tahákem v reklamní kampani loterijní firmy. Smlouvu se Sazkou podepsal na tři roky - po tu dobu bude také Sazka sponzorem hokejového Kladna, jehož je Jágr majitelem.

Hušákova hrdost

Hušák se v dopise vůbec nezmiňuje o sporu, který vede s insolvenčním správcem Sazky Josefem Cupkou o svou pracovní smlouvu, díky níž bral až milion korun měsíčně plus další bonusy, které vedly Cupku k tomu, že smlouvu označil jako nemravnou.

Zda tedy Hušák bude trvat na vyplacení odstupného poté, co dostal od Cupky výpověď, není jasné.

Hušák o své šestnáctileté éře, během níž znásobil tržby i zisky Sazky, ale která skončila krachem firmy, píše s hrdostí.

"Jsem hrdý na to, že jsem mohl 16 let stát v čele jedné z nejúspěšnějších českých společností a mohl sloužit českému sportu. Věřím v budoucnost Sazky," napsal Hušák.

Požádal také média a veřejnost o shovívavost v příštích měsících či letech, v nichž, jak uvádí, se bude věnovat novým výzvám.

O aréně, která nakonec stáhla Sazku do finančních potíží, Hušák napsal, že Sazka dokázala "postavit za extrémně krátkou dobu moderní arénu, kterou tato země potřebovala, která jí už přinesla přes 5 a půl miliardy korun, všechny nás přežije a bude ještě dlouho sloužit lidem v této zemi."

Hušák v době, kdy už Sazka byla v insolvenčním řízení, řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz, že až ze Sazky odejde, vezme si na nějakou dobu odpočinek. Finančně je bohatě zajištěn, navíc rozjel podnikání v hotelnictví.

"Odcházím mezi sázející," píše Hušák v dopise na rozloučenou.

 

Právě se děje

Další zprávy