T-Mobile dal na Sazku trestní oznámení. Nezaplatila mu

Ekonomika Ekonomika
28. 7. 2011 9:19
Jde o skoro čtvrt miliardy korun
Aleš Hušák.
Aleš Hušák. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha  - Skoro čtvrt miliardy korun podle T-Mobile zpronevěřila loterijní společnost Sazka. Mobilní operátor na ni proto podal trestní oznámení.

Informaci přinesl server Týden.cz. Podle jeho informací Sazka společnosti T-Mobile neuhradila 228,5 milionu korun, které vybrala přes terminály. Jde o peníze za dobití mobilních telefonů T-Mobile prostřednictvím terminálů. Sazka je T-mobile nevyplatila.

"Podali jsme trestní oznámení kvůli zpronevěře peněz. Podle právních expertiz a podle poslední smlouvy ty peníze nikdy nebyly jejich majetkem; náš majetek si přisvojili," řekla serveru mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Mobilní operátoři včetně T-Mobile pozastavili dobíjení mobilních telefonů přes terminály Sazky 18. března. Do insolvenčního řízení Sazky později přihlásil T-Mobile pohledávky za 228,5 milionu korun.

O penězích rozhodoval Hušák

"Jsou to věci, které se týkají bývalého managementu. Podle toho, co naši právníci zkonstatovali, je možné, že se právníci T-Mobilu nemýlí," sdělila Týdnu.cz mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Z případné zpronevěry by se měl zodpovídat především bývalý šéf Sazky Aleš Hušák, který byl v té době ještě generálním ředitelem.

V roce 2009 dosáhly tržby operátorů Telefónica O2, T-Mobile a Vodafone za dobíjení kreditů prostřednictvím terminálů Sazky 9,6 miliard korun, o rok dříve to bylo 10,6 miliard, a v roce 2007 dokonce 10,9 miliard korun, napsal Týden.cz.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena. Věřitelský výbor schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu Sazky. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.

 

Právě se děje

Další zprávy