Forbes začne vycházet i v Česku. Start v listopadu

Radek Pecák Radek Pecák
18. 7. 2011 14:32
V časopisu má být jen 40 procent původního amerického obsahu

Praha - Na žebříčky nejbohatších Čechů a další ekonomické zajímavosti se od listopadu mohou těšit čtenáři v České republice. Začne zde totiž v češtině vycházet známý magazín Forbes. Podle tiskové zprávy ho na český trh uvede Forbes Media ve spolupráci s českou odnoží společnosti Business Consulting & Media.

Obsahem měsíčníku mají být ze 60 procent zprávy, analýzy a komentáře z českého byznysu a ekonomiky, 40 procent bude přebíráno z amerického vydání magazínu Forbes.

"Jsme poctěni, že mužeme přinést tak prestižní značku a vysoce kvalitní žurnalistický obsah na další zajímavý středoevropský trh," řekl Peter Barecz, ředitel Business Consulting & Media. Tato společnost vydává magazín Forbes už na Slovensku.

Na Slovensku se prodává přes 10 000 kusů

"Měli jsme společně úspěch na Slovensku a očekávám, že ho budeme mít i v České republice," doplnil Miguel Forbes, prezident Forbes Television and Licencing.

Šéfredaktorem české edice měsíčníku Forbes se stane Petr Šimůnek, bývalý šéfredaktor Hospodářských novin.

Vydavatelství Business Consulting & Media vydává magazín Forbes Slovakia od loňského listopadu. Jeho auditovaný prodaný náklad v dubnu činil 10651 kusů.

Business Consulting & Media se zabývá vydavateskou činností od roku 2004 a vydávala několik regionálních publikací, včetně magazínu pro letecké společnosti SkyEurope, Central Wings patřící k polské společnosti LOT a středoevropského magazínu pro společnost Hertz rent-a-car.

Forbes Media zahrnuje magazín Forbes a web Forbes.com. Společnost vydává magazíny Forbes a Forbes Asia, které mají po celém světě víc než 6 milionů čtenářů, licenčně vycházejí magazíny i v Bulharsku, Číne, Chorvatsku, Indonesii, Indii, Izraeli, Koreji, Rusku, na Blízkém východě, v Africe, v Turecku, v Polsku, na Slovensku, v Litvě, na Ukrajině, v Chorvatsku a v Rumunsku.

 

Právě se děje

Další zprávy