Volksbank v Česku vydělala v pololetí o 65 procent víc

ČTK ČTK
18. 7. 2011 11:42
Česká Volksbank, kterou její rakouská matka prodala do Ruska, zvýšila zisk na 172 milionů
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Tuzemská Volksbank, která patří mezi menší finanční ústavy v Česku, vykázala za první pololetí podle předběžných výsledků čistý zisk 172 milionů korun. To je v meziročním srovnání nárůst o 65 procent.

ČTK to dnes sdělila mluvčí banky Lucie Hálová. Bilanční suma banky meziročně vzrostla o sedm procent na 51 miliard korun. Ostatní tuzemské banky zatím pololetní výsledky nezveřejnily.

"Volksbank i v roce 2011 svými hospodářskými výsledky potvrzuje, že je stabilní bankou, jejíž zisk a další klíčové hospodářské ukazatele stále rostou. Kapitálová přiměřenost banky se udržuje trvale blízko 14 procent, což potvrzuje dlouhodobou stabilitu banky," uvedl předseda představenstva Volksbank Libor Holub.

Zisk před zdaněním banka meziročně zvýšila o téměř 60 procent na 210 milionů korun. Objem klientských vkladů meziročně narostl o 11 procent na 37,7 miliardy korun, objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o čtyři procenta na skoro 41 miliard korun. Počet aktivních klientů za posledních 12 měsíců narostl o šest procent na 64 000.

Volksbank působí na českém bankovním trhu od roku 1993, od ledna 1997 jako samostatná akciová společnost Volksbank CZ. Jejím majoritním vlastníkem je Volksbank International AG (VBI) se sídlem ve Vídni.

Rakouská Volksbanken, která Volksbank International ovládá, oznámila, že své východoevropské pobočky včetně české prodává ruské Sberbank za 600 milionů eur. Rakouská Volksbanken neuspěla v zátěžových testech evropských bank.

 

Právě se děje

Další zprávy