Sazka stvořila dalšího milionáře, ostatní se připravují

Veronika Skálová Veronika Skálová
14. 7. 2011 10:25
Sázející vyhrál 39 milionů ve sportce. Další loterie zatím výši jackpotů neznají
Foto: Aktuálně.cz

Praha - O dalšího člena se ve středu rozšířily řady českých multimilionářů. Sázející v loterii Sportka vyhrál jackpot přesahující 39 milionů korun.

Přestože je loterijní gigant Sazka v konkurzu, podle tiskové mluvčí je společnost připravena výhru vyplatit.

Jackpoty v poslední době padají každých pár měsíců. V lednu vyhrál pár z jižních Čech dosud nejvyšší výhru v historii přesahující 103 miliony korun, dalších 69 milionů vyplatila Sazka na konci června.

V pondělí ale po čtyřiapadesáti letech Sazce v Česku skončil na číselné loterie monopol. Po několika úpravách názvu odstartovala Tip6ka, loterie konkurenčního Tipsportu, příští pondělí se k ní přidá i Lotto od Fortuny.

O jaké sumy se bude hrát u konkurence, zatím nelze přesně říci.

"Loterie začala v pondělí a v současnosti se hraje o vklady, které lidé v tomto týdnu prosázejí. Předběžný odhad vkladů je 3 miliony korun v prvním týdnu. Pětapadesát procent z této částky pak půjde na výhry. Nerozdělená částka se bude převádět do dalších týdnů," vysvětlil mluvčí Tipsportu Michal Peterka.

Pokud se naplní odhad vložených vkladů, na výhry by v tomto týdnu mělo jít přibližně 1,6 milionu korun, jackpot by se tak mohl pohybovat kolem tři čtvrtě milionu korun.

Jak velká bude hlavní výhra, pár dní před spuštěním své loterie neumí říci ani Fortuna. Přestože jackpot bude takzvaně klouzavý a bude postupem času růst, další výhry by měly být na rozdíl od dalších loterií pevně stanovené.

"Jediné číslo, které lze nyní prozradit, je výše druhé výhry v pořadí, která bude pevná a bude 10 milionů korun. Tato částka se nebude dělit. Pokud tedy druhou výhru vyhrají dva sázející, oba dostanou celých 10 milionů," upozornil mluvčí Fortuny Petr Šrain.


 

Právě se děje

Další zprávy