Sazka útočila, nová loterie Tipšestka ale začne

Tomáš Fránek
8. 7. 2011 17:19
Tipsport spustí přes změnu názvu novou loterii už v pondělí
Foto: Aktuálně.cz

Brno - Sázková kancelář Tipsport spustí v pondělí novou loterii, která ponese název Tipšestka.

Loterii firma spustí i přes rozhodnutí soudu, který zakázal využívat pro novou loterii název Tipsportca. Soud totiž na žádost Sazky vydal předběžné opatření, podle kterého nesmí Tipsport nový název použít.

Název Tipsportca je podle Sazky za hranicí porušování práv k ochranným známkám, jejichž majitelem je Sazka.

Porušení práv

"Městský soud v Praze rozhodl ve prospěch Sazky a vydal usnesení o předběžním opatření. Na základě něj je Tipsport povinen zdržet se dočasně užívání označení Tipsportca pro název jakéhokoliv svého produktu. V praxi to znamená, že musí číselnou loterii přejmenovat," uvedla mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Číselnou loterii Tipsport ale spustí i přes komplikace se soudním rozhodnutím v pondělí, v reklamní kampani firma využila i Leoše Mareše, který byl dosud tváří Sazky. Nový název Tipšestka je podle firma avízem na to, že se v ní bude tipovat šest čísel z 36.

„Předběžnému opatření soudu musíme vyhovět, přestože jsme jej obdrželi čtyři dny před začátkem loterie. Je to pro nás velmi překvapivé a nepříjemné, nicméně loterii jsme přejmenovali. Dnes jsme se se zástupcem Sazky panem Cupkou dohodli, že v této věci nebude ani jedna strana podnikat další soudní kroky," uvedl Petr Knybel, ředitel Tipsportu.

Pondělí 11. července je tak pro český loterijní trh přelomovým datem. Společnost Sazka se svou číselnou loterií sportka přijde po plných čtyřiapadesáti letech o faktický monopol, který v České republice má.

Vysoké výhry

Tipsport slibuje vysoké výhry. "Pravděpodobnost výhry v 1. pořadí v Tipsportce je sedmkrát větší, než tomu bylo u staré známé loterie," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Na polovinu července načasovala start vlastní loterie sázková kancelář skupiny Penta, společnost Fortuna.

Také ta, podobně jako Tipsport, chce začít s tisícovkou terminálů, které kromě poboček Fortuny budou umístěné i v trafikách tak, jako je tomu u terminálů Sazky. Do jara příštího roku ale chce Fortuna rozšířit síť na tři tisíce míst.


 

Právě se děje

Další zprávy