Babiš chce rozšířit Agrofert o osm dalších firem

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
24. 6. 2011 9:29
Andrej Babiš chce nakoupit osm firem za 6,5 miliardy korun. Které to jsou, nechce říct

Praha - Impérium podnikatele Andreje Babiše Agrofert Holding se má ještě letos rozrůst o dalších osm firem. Informují o tom páteční Lidové noviny s tím, že na nové akvizice má Babiš připraveno 6,5 miliardy korun.

Na které značky má zálusk, ale Babiš LN neprozradil. "Akvizice se uskuteční v zemědělsko-potravinářském byznyse v regionu střední Evropy," uvedl pouze.

Skupina Agrofert Holding je už nyní v tomto sektoru v Česku jedničkou, silná je i v chemickém průmyslu. Na konci loňského roku ji tvořilo 182 společností, čistý zisk stoupl na 5,97 miliardy korun z 3,73 miliardy o rok dříve.

Zájem o United Bakeries trvá

V tisku se objevují spekulace o tom, kterou další společnost Babišovo impérium pohltí. Týdeník Euro informoval o jeho zájmu o Mlékárnu Hlinsko, spekuluje se o jihočeské Madetě. Plánovaný prodej Madety ale popírá její majitel Milan Teplý.

Podle deníku E15 je na spadnutí podepsání dohody o nákupu pekárenské jedničky v Česku, společnosti United Bakeries.

Nově letos Babiš vstoupí do dřevozpracujícího průmyslu, kde převezme firmy ze skupiny Wotan. Další expanzi ve dřevozpracujícím sektoru zatím neplánuje, nehodlá ani investovat do nákupu lesů.

 

Právě se děje

Další zprávy