Stát chce zamítnout Hušákův protest proti pádu Sazky

Zdeněk John
23. 6. 2011 16:26
Loterijní firmy nabírá dech - obnovuje smlouvy o dobíjení mobilů i tržby ze sportky a dalších her
Foto: Petr Protivánek

Praha - Státní zastupitelství, které má na starosti dozor nad insolvenčním případem loterijní firmy Sazka, navrhlo Vrchnímu soudu v Praze, aby zamítl odvolání Aleše Hušáka i některých věřitelů proti prohlášení konkurzu.

Aktuálně.cz o tom informoval zdroj blízký jednáním o Sazce.

Na Vrchní soud už dorazila všechna tři podání, která požadují, aby verdikt o konkurzu Sazky byl zrušen a firma poslána zpět do úpadku. První podal Aleš Hušák, odvolaný generální ředitel a současný předseda představenstva firmy, další pak firma Gladiolus (v níž spolupracují Penta a E-Invest) a samostatně opět E-Invest.

Hušák i firmy jsou podle odvolání přesvědčeny, že konkurz byl prohlášen po neplatném přezkumu pohledávek a nekorektní schůzi věřitelů.

Státní zástupce, který případ dozoruje, však došel k názoru, že městský soud v ničem nepochybil, když Sazku do konkurzu poslal.

Moc nad Sazkou má nyní insolvenční správce Josef Cupka. Ten nejnověji oznámil, že obnovil smlouvu o dobíjení mobilů s prvním ze tří velkých operátorů, společností O2. Také tržby za loterie rostou a podle Cupkovy mluvčí se už dostaly nad úroveň, na níž byly před pádem Sazky do konkurzu.

 

Právě se děje

Další zprávy