ECM protestuje proti zablokování majetku

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
22. 6. 2011 11:00
Developer tvrdí, že se nechystá svůj majetek bez vědomí správce rozprodat

Praha - Krachující developerská firma ECM Real Estate Investments (ECM) se odvolala proti rozhodnutí soudu z minulého týdne, kterým jí omezil možnost prodávat majetek bez souhlasu insolvenčního správce. Společnost může bez jeho vědomí nakládat pouze s majetkem do hodnoty 150 tisíc korun.

Uvedla to ČTK s odvoláním na dokument v insolvenčním rejstříku.

"Dlužník s nařízením předběžného opatření zásadně nesouhlasí, neboť pro vydání předběžného opatření nebyly splněny podmínky. Navrhovatelé navíc insolvenčnímu soudu nepředložili veškeré písemnosti důležité pro řádné osvědčení skutkového stavu, takže soud vycházel při posuzování důvodů pro nařízení předběžného opatření z neúplných informací," uvedla ECM v odvolání.

Závazky ECM jsou přes čtyři miliardy

Pod návrhem na předběžné opatření se podepsaly firmy Glancus Investments ze skupiny PPF, Česká spořitelna, zástupce držitelů dluhopisů Astin Capital Management a Volksbank CZ. Tyto firmy tvoří i prozatímní věřitelský výbor ECM.

Ve svém návrhu vyjádřili věřitelé obavy, že bude developer i po květnovém vyhlášení úpadku pokračovat v prodeji svého majetku či aktiv dceřiných společností. ECM však takové plány popírá.

Celkové dlouhodobé závazky ECM činí 165,9 milionu eur, tedy asi 4,1 miliardy korun. Většinu z dluhu tvoří závazky z vydaných dluhopisů. ECM chce řešit své zadlužení reorganizací firmy, což navrhuje i Česká spořitelna a Volksbank CZ. Glancus Investments prosazuje konkurz.


 

Právě se děje

Další zprávy