Majitel Public TV je v konkurzu, dluží 134 milionů

ČTK ČTK
20. 6. 2011 17:18
Stanice nevysílá od konce května
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Kaspen/Jung v. Matt

Praha - Definitivní tečku za vysíláním televize Public TV udělal Městský soud v Praze. Prohlásil konkurz na majetek společnosti TotalPress, která ji v Česku provozovala.

Soukromá digitální stanice nevysílá už od začátku června, v pondělí ČTK získala informaci o konkurzu z insolvenčního rejstříku. Společnost TotalPress v dubnu sama na sebe podala návrh na zahájení insolvenčního řízení a prohlášení konkurzu.

Ještě o den později informovala Public TV, že jedná o záchranné fúzi.

Firma TotalPress v insolvenčním návrhu vyčíslila své celkové závazky na 134 milionů korun. Přibližně polovina z této částky vznikla kvůli tomu, že TotalPress neplatil společnosti Czech Digital Group za celoplošné šíření signálu televize Public TV.

Kvůli nedostatečným příjmům si firma musela také na svůj chod obstarávat finanční prostředky formou půjček, které obnášely zhruba 45 milionů korun.

"Důvodem ukončení aktivit televize Public je dlouhodobě nepříznivá ekonomická a tržní situace pro malé televizní stanice doplněná o nepřístupnost mediálních agentur," zdůvodnilo na konci května vedení televizní stanice Public TV ukončení vysílání.

Digitální televize Public TV začala vysílat na začátku července 2007 a zaměřena byla na životní styl. Nabízela divákům vlastní tematické magazíny, dokumenty, zpravodajské bloky z regionů České republiky, pořady o cestování, publicistiku, debatní pořady, reality-show a talkshow.

Na začátku letošního roku ukončila vysílání zpravodajská digitální televizní stanice Z1. Investiční společnost J&T do ní v průběhu tří let investovala kolem 650 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy