Pláž i lyže. CK Fischer může převzít cestovku Nev-Dama

Radek Pecák Radek Pecák
13. 6. 2011 14:35
Nev-Dama byla specializovaná na zimní lyžařské zájezdy
CK Fischer podstatně rozšíří nabídku lyžařských zájezdů
CK Fischer podstatně rozšíří nabídku lyžařských zájezdů | Foto: Reuters

Brno - Už nic nebrání tomu, aby SKI Travel, což je dceřiná firmy CK Fischer, převzala cestovní kancelář Nev-Dama. Ta se specializovala na zimní lyžařské zájezdy.

Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

"V oblasti poskytování zahraničních turistických zájezdů i při užším vymezení relevantních trhů dosahují spojující se soutěžitelé relativně nízkých tržních podílů. CK FISCHER bude i po uskutečnění spojení čelit konkurenci ze strany dalších soutěžitelů, z nichž lze jmenovat například společnosti Čedok a.s., EXIM TOURS a.s., Cestovní Kancelář ALPIN - TOUR s.r.o., či New Travel.cz s.r.o," uvádí se v odůvodnění rozhodnutí antimonopolního úřadu.

Konkurence zůstane dostatečná

Úřad tedy dospěl k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nezvýší tržní sílu spojujících se soutěžitelů natolik, aby to mělo za následek podstatné narušení hospodářské soutěže.

Ski Travel a CK Fischer patří do skupiny, v jejímž čele stojí společnost KKCG Investments, B.V. Skupina působí na území České republiky především v oblasti průzkumu, těžby a skladování ropy a zemního plynu, strojírenského průmyslu, oblasti poskytování finančních služeb či v oblastech médií, nemovitostí nebo cestovního ruchu.

 

Právě se děje

Další zprávy