Hušák dostal výpověď a nesmí do Sazky. Padáku se nevzdá

Zdeněk John
7. 6. 2011 16:42
Insolvenční správce Sazky rázně ukončil Hušákovu 16letou éru.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Insolvenční správce Sazky Josef Cupka odvolal z funkce generálního ředitele Sazky Aleše Hušáka, ale ještě se nejspíš strhne právní bitva o to, zda Hušák dostane zlatý padák na rozloučenou. Ostatně jako téměř kolem všeho v případu Sazka.

Podle informací Aktuálně.cz Hušákovým posledním krokem, který v nejbližších hodinách před odletem na dlouhodobě plánovanou dovolenou udělá, bude odvolání proti verdiktu o konkurzu Sazky.

Zůstává totiž šéfem představenstva i jeho jediným členem - ostatní rezignovali.

Hušák má podle manažerské smlouvy uveřejněné v HN nárok na desítky milionů korun odstupného. Správce Sazky Cupka však s tím, že by mnohamilionové odstupné vyplatil, nepočítá, jak uvedla Cupkova mluvčí Lenka Tichá.

"Je potřeba mít na vědomí, jak se celá záležitost má z hlediska zákona a zákoníku práce. Dosud jsem údajnou výpověď nedostal. Pokud ji dostanu, budu se samozřejmě domáhat závazků vyplývajících z mé pracovní smlouvy," uvedl Aleš Hušák ve svém prohlášení. Narozdíl od předchozích už nepřišlo v oficiálním e-mailu Sazky, ale z obyčejné narychlo založené freemailové adresy.

Hušákův mluvčí Jan Tuna odmítl finanční podmínky jeho konce v Sazce úplně komentovat.

V rozporu s dobrými mravy

Cupka podle sdělení své mluvčí omezil většinu nadstandardních požitků, které vyplývají z Hušákovy manažerské a pracovní smlouvy. Na základě právní analýzy správce shledal, že většina z těchto požitků byla poskytována v rozporu s dobrými mravy.

Protože Aleš Hušák odmítl odvolání převzít osobně, bylo svěřeno k doručení poště, uvedla Cupkova mluvčí Tichá.

Hušák dokonce nesmí ani do sídla Sazky.

Šéf Cupkova týmu pro Sazku Marek Biely vydal nařízení, kvůli kterému má Hušák coby šéf představenstva jen omezený přístup do přísně vymezených prostor sídla firmy.

Cupka zjistil, že si Hušák vyplatil za květen zálohu na plat generálního ředitele, a to ještě před vyhlášením konkurzu a před převzetím společnosti insolvenčním správcem. "To odporuje opakovaným veřejným prohlášením Aleše Hušáka v médiích, že prohlášením insolvence začíná pro společnost "pracovat zadarmo"," podotkl Cupka.

"Co se týče zálohy na plat za měsíc květen, rád bych informoval, že zálohu na květnový plat dostali všichni zaměstnanci Sazky.To, že začínám pracovat zdarma, jsem oznámil 25. května," reagoval Hušák.

O posledních událostech a šancích zájemců o Sazku na její převzetí se dočtete podrobně ve speciálu Aktuálně.cz ke kauze Sazka.

 

Právě se děje

Další zprávy