Představenstvo Sazky se rozpadlo, Hušáka nelze odvolat

ČTK ČTK
6. 6. 2011 6:55
Akcionáři Sazky ztratili poslední, byť už jen formální vliv na loterijní firmu
Foto: Jan Langer

Praha - Naděje věřitelů Sazky a insolvenčního správce Josefa Cupky, že se ze Sazky podaří odvolat jejího generálního ředitele Aleše Hušáka, zřejmě definitivně padly.

Představenstvo, jediný orgán, který podle stanov může během konkurzu zbavit Hušáka funkce ředitele, prakticky přestalo existovat, píšou podle dnešní Hospodářské noviny.

Z původních sedmi členů představenstva podle listu zbyli jen tři, přitom k odvolání Hušáka je potřeba šestičlenná většina. Orgán je neusnášeníschopný.

Akcionáři Sazky tak podle HN ztratili poslední, byť už jen formální vliv na loterijní firmu.

"Problém teď bude i s podáním odvolání proti konkurzu Sazky - Aleši Hušákovi, který odvolání chystá, je nemá kdo schválit," upozornil HN bývalý místopředseda představenstva Roman Ječmínek, šéf Autoklubu, jehož nedávno odvolala valná hromada Sazky.

Minulý týden se funkcí v představenstvu vzdali zástupce ČSTV Tomáš Král a po něm i Jiří Laurenc, šéf asociace Sport pro všechny.

Kromě Ječmínka z představenstva Sazky zmizel i zástupce Sokola Jaroslav Bernard. Bernarda měl nahradit Petr Bernátek z tábora Hušákových odpůrců. Jeho volbu ale na valné hromadě Sazky zablokoval ČSTV. V představenstvu Sazky tak zůstávají už jen Karel Malý z ČSTV, Milan Jirásek za Český olympijský výbor a sám Hušák, píšou HN.

Nové představenstvo Sazky může zvolit jen valná hromada jejích akcionářů. Jenomže tu teď, při neusnášeníschopném představenstvu, nemá kdo svolat. Neodvolatelný Aleš Hušák tak i v příštích týdnech zůstane generálním ředitelem Sazky, píšou dnešní Hospodářské noviny.

 

Právě se děje

Další zprávy