Sazka: Policie zkoumá dopis "přítele" hrozícího bombou

Zdeněk John
25. 5. 2011 11:12
Insolvenční správce Sazky dostal výhrůžku v anonymním dopise
Foto: Jan Langer

Praha  - Schůzi věřitelů, na které se má ve čtvrtek rozhodnout o budoucnosti  krachující Sazky, ohrožuje anonym píšící o bombovém útoku.

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka obdržel v úterý poštou dopis s výhrůžkou, že ve čtvrtek v Národním domě na Vinohradech, kde se schůze koná, vybuchne bomba. Dopis byl podepsán slovem „přítel" a napsán buď na počítači nebo strojem. „Někdo, kdo v dopise tvrdí, že už má dost šmejdů ze Sazky, mě varuje, že ve čtvrtek nemám chodit na schůzi věřitelů," řekl Aktuálně.cz Josef Cupka.

Cupka o dopise informoval soudce Jaromíra Harmacha, který má případ Sazka na starosti, ale také státní zastupitelství, které kauzu dozoruje. "Anonym nepoužíval v dopise žádná vulgární slova, šmejdi bylo to nejhrubší slovo, které se tam objevilo," dodal Cupka.

Je nepravděpodobné, že by kvůli anonymu byla klíčová schůze odložena, ale je možné, že policie připraví mimořádná bezpečnostní opatření.

"Přijali jsme oznámení od soudce o výhružném dopise v souvislosti se čtvrteční schůzí věřitelů společnosti Sazka v Národním domě na Vinohradech. Kriminalisté v současné době analyzují obsah dopisu a vyhodnocují bezpečnostní rizika. Na základě výsledků připravíme adekvátní bezpečnostní opatření," uvedla Eva Kropáčová z preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

Sazka, nejstarší loterijní firma v tuzemsku, je od konce března v úpadku. Do insolvence ji stáhly dluhy způsobené výstavbou O2 Arény v Praze. Na čtvrtek je svolána schůze věřitelů, kde se ti, kterým Sazka dluží, mají dohodnout, zda bude firma reorganizována, nebo padne do konkurzu.

 

Právě se děje

Další zprávy