Babišovo impérium loni zvýšilo zisk o 60 procent

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
23. 5. 2011 11:35
Agrofert Holding zvýšil tržby i zisk
Majitel holdingu Andrej Babiš.
Majitel holdingu Andrej Babiš. | Foto: Agrofert

Praha - Díky vyšší poptávce v chemickém sektoru a vyšší výkonnosti potravinářské části holdingu zvýšila skupina Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše svůj zisk za loňský rok o více než 2 miliardy korun.

Jak informovala ČTK, tržby skupiny vzrostly o 7,3 procenta na 92,14 miliardy korun, čistý zisk dosáhl 5,97 miliardy. Stoupl tak o 60 procent oproti výsledku 3,73 miliardy zisku v roce 2009.

Vyšší výkonnost potravinářských firem patřících do skupiny souvisela zejména se zpracováním masa a masných výrobků. Na zlepšení výsledků mělo podíl i zakoupení společností Kmotr-Masna Kroměříž a Krahulík-Masozávod Krahulčí.

Konsolidační celek Agrofert Holdingu loni tvořilo 182 společností, z toho 164 společností bylo ovládaných a řízených a 18 společností bylo pod podstatným vlivem. Společnosti působí v zemědělství, potravinářském a chemickém průmyslu, v letošním roce vstoupil Agrofert Holding také do lesnického průmyslu, když zakoupil většinové podíly ve společnostech skupiny Wotan.

V roce 2009 Agrofert Holdingu klesly konsolidované tržby o 15 procent na 85,9 miliardy korun a čistý zisk skupiny se meziročně snížil o 700 milionů korun na 3,73 miliardy Kč. Předloňská konsolidovaná účetní závěrka zahrnovala výsledky 203 firem.

 

Právě se děje

Další zprávy