Hušákovo odvolání z Bestsportu neplatí, řekl soud

Ekonomika Ekonomika
19. 5. 2011 15:20
Série právních bitev kolem Sazky pokračuje
Odvolání Aleše Hušáka z vedení Bestsportu soud označil za neplatné
Odvolání Aleše Hušáka z vedení Bestsportu soud označil za neplatné | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Městský soud  v Praze rozhodl, že valná hromada firmy Bestsport, na které měl Aleš Hušák přijít o první funkci od pádu Sazky, je neplatná.

Hušákovo odvolání z funkce místopředsedy představenstva Bestsportu prosazovali jeho kritici v řadách členů Občanského sdružení Zelený ostrov, majitele Bestsportu, který se stará o O2 Arénu. Valná hromada se ale konala za sporných okolností: Aleš Hušák ji svolal na „své" území, tedy do sídla Sazky, a měl tak pod kontrolou, kdo se ji bude moci účastnit.

Soud nakonec neuznal výsledky hromady. "Městský soud neuznal, že by se v pátek 6. května konala valná hromada společnosti, o které někteří lidé informovali média, a poté se pokusili v obchodním rejstříku vymazat stávající členy představenstva," uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna.

Členy Občanského sdružení Zelený ostrov jsou sportovní svazy, stejné, které tvoří akcionářskou strukturu Sazky. Jejich spor je důležitý především kvůli údajné pohledávce 8,1 miliardy korun, kterou část z nich přihlásila k Městskému soudu v Praze v rámci insolvenčního řízení se Sazkou.

O pohledávce bude muset rozhodnout soud, protože insolvenční správce Sazky Josef Cupka zjistil nesrovnalosti kolem toho, zda byla podána oprávněnými osobami. 

 

Právě se děje

Další zprávy