Komárkova KKCG kupuje ropný terminál v Rusku

Veronika Skálová Veronika Skálová
17. 3. 2011 12:00
Transakci musí posvětit ruský antimonopolní úřad
Karel Komárek
Karel Komárek | Foto: ČTK

Praha - Impérium podnikatele Karla Komárka a jeho investiční skupiny KKCG se rozšíří o ropný terminál napojený na ropovod Družba.

Společnost KKCG SE oznámila, že se domluvila se současným vlastníkem, firmou OOO Itera Holding z mezinárodní společnosti Itera, že odkoupí terminál nedaleko města Oktyabrsk v Samarské oblasti.

"Díky připojení k ropovodu Družba, lodnímu, železničnímu i silničnímu spojení má unikátní a strategickou polohu. Terminál s roční kapacitou překládky 3,4 milionů tun ročně byl dostavěn v roce 2010 a v letošním roce uveden do provozu," uvedla společnost ve zprávě.

Obchod musí posvětit ruský antimonopolní úřad a KKCG SE předpokládá, že celá transakce skončí ještě v prvním pololetí letošního roku.

"Ruská federace je jedním z regionů, ve kterém chceme dlouhodobě rozvíjet naše aktivity. Vyhledáváme zejména vhodné investiční příležitosti v jedné z hlavních oblastí našeho podnikání, tedy v oblasti ropy a zemního plynu," uvedl Jiří Radoch, výkonný ředitel skupiny KKCG.

Světové ceny ropy kvůli nepokojům na Blízkém Východě od začátku roku dramaticky rostou a dosahují několikaletých maxim.

Skupina Karla Komárka spravuje majetek přesahující 50 miliard korun, zaměstnává více než tři tisíce lidí a působí v jedenácti zemích světa. Zaměřuje se na oblast ropy a zemního plynu, průmyslu, financí a investic. Drží také podíly ve více než dvaceti českých a zahraničních společnostech, mezi které patří např. skupina MND, WestFire Energy, Vítkovice a.s., Vítkovice Holding, Skupina Intermos, Cestovní kancelář Fischer nebo vydavatelství Stanford.

 

Právě se děje

Další zprávy