T-Mobile loni snížil tržby i zisk, přibylo mu klientů

Veronika Skálová Veronika Skálová
25. 2. 2011 12:03
T-Mobile utržil přes 29 miliard, je to ale o 7 procent méně než v roce 2009
Společnost získala 19 tisíc nových zákazníků, už jich má 5,5 milionu.
Společnost získala 19 tisíc nových zákazníků, už jich má 5,5 milionu. | Foto: T-mobile

Praha - Nižší tržby i zisk před zdaněním a jen mírný přírůstek nových zákazníků zaznamenal v loňském roce v Česku mobilní operátor T-Mobile.

Společnost informovala, že její tržby dosáhly 29, 2 miliardy korun, což je o 7,1 procenta méně než v krizovém roce 2009. Snížil se i zisk před odpisy, který dosáhl 13,9 miliardy korun a poklesl tak o více než 14 procent.

"V posledních letech jsou podmínky na trhu neobyčejně náročné, a proto můžeme být s dosaženými výsledky více než spokojeni. Podařilo se nám udržet stabilní zákaznickou základnu a vykázat stabilní finanční výsledky, ale také jsme úspěšně vstoupili do nových oblastí," zhodnotil přesto výsledky Milan Vašina, generální ředitel T Mobile Czech Republic.

T-Mobile získal jen 0,2 procenta nových zákazníků,což znamená že jejich počet se zvýšil o 19 tisíc na celkových 5,5 milionu. Společnost zdůraznila, že dál posílila svou pozici v oblasti tarifů, které využívá 51 procent jejích klientů.

Do nového roku vstoupil T-Mobile v čele s novým generálním ředitelem Milanem Vašinou. Plánuje se dál investovat do rozvoje datových služeb, zejména vysokorychlostního mobilního připojení k internetu.

"Budování sítě 3G bude pokračovat se stejnou intenzitou jako v roce předchozím. Navíc díky smlouvě o sdílení sítě, kterou T-Mobile nedávno uzavřel s TO2, bude moci operátor nabízet 3G služby mnohem většímu počtu uživatelů, než se původně plánovalo," uvedla společnost ve zprávě.

 

 

Právě se děje

Další zprávy