ČSTV chystá návrh na odvolání představenstva Sazky

ČTK ČTK
22. 2. 2011 7:30
Píší to Hospodářské noviny
Foto: Jan Langer

Praha - Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) chystá návrh na odvolání představenstva i dozorčí rady loterijní společnosti Sazka. Vyplývá to z návrhu žádosti o mimořádnou valnou hromadu ze strany ČSTV, který mají k dispozici Hospodářské noviny.

Podle návrhu by měl do Sazky vstoupit nový investor Gladiolus, za kterým stojí investiční skupina Penta s E-Invest ovládaným Martinem Ulčákem, úpisem až 54 procent akcií v hodnotě 1,68 miliardy korun.

Podle Hospodářských novin listu by se měly změnit i stanovy Sazky, což je nutnost pro vstup jakéhokoli strategického investora. Kdy se valná hromada sejde, zatím není jasné.

Následná změna stanov by měla zajistit, že ředitelem nemůže být současný ani minulý člen představenstva společnosti. Nemohl by se jím tak stát současný šéf Sazky Aleš Hušák, který je nyní zároveň předsedou představenstva.

Změnu chtějí funkcionáři projednat na nejbližším mimořádném výboru ČSTV, který se má konat během několika dnů. "O textu vím, stanov jsme se ale nedotkli. To se bude řešit až na příštím zasedání, kde se budou probírat i personální otázky," řekl HN šéf atletického svazu Libor Varhaník.

Sazka je od 17. ledna v insolvenčním řízení. V pondělí jí soud určil předběžného správce. Skupina KKCG podnikatele Karla Komárka týž den předložila Sazce nabídku na navýšení základního kapitálu o 2,8 miliardy korun. Za to požaduje 67 procent akcií Sazky.

ČSTV, který je hlavním akcionářem Sazky, si podle svého předsedy Pavla Kořana nechá zpracovat analýzy nabídek a bude se jimi zabývat na zasedání výkonného výboru 8. března.

 

Právě se děje

Další zprávy