Šéf olympijského výboru stáhl rezignaci z vedení Sazky

Karel Toman
8. 2. 2011 10:59
Rezignaci šéfa ČOV Milana Jiráska a její stažení dělí jeden rozhodující den
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Milan Jirásek zůstává členem představenstva společnosti Sazka.

Svoji rezignaci stáhl na včerejším jednání představenstva společnosti. Informoval o tom dnes mluvčí Sazky Jan Tuna.

Návrh na svolání mimořádné valné hromady Sazky podali akcionáři Sazky v čele s Českým olympijským výborem spolu s Orlem a Sdružením sportovních svazů ČR v pátek.

Rezignaci a její stažení dělí jeden den

Svůj odchod z představenstva oznámil Jirásek v neděli. V pondělí pak Sazka oznámila společný plán na finanční záchranu zadlužené společnosti, na kterém se dohodla finanční skupina Penta a společnosti E-invest Martina Ulčáka, který počítá mimo jiné s ročním příspěvkem 200 milionů pro sportovní svazy. Na představenstvu pak Jirásek rezignaci stáhl.

V představenstvu dále zasedají jeho předseda a generální ředitel Sazky Aleš Hušák, prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek, starosta České obce sokolské Jaroslav Bernard, předseda Pražské tělovýchovné unie Karel Malý, předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a předseda asociace Sport pro všechny Jiří Laurenc.

Sazka čelí problémům kvůli splácení dluhů z výstavby sportovní arény ve Vysočanech. Od 17. ledna s ní navíc soud vede insolvenční řízení na návrh podnikatele Radovana Vítka.

Ten skoupil pohledávky za Sazkou v hodnotě 1,5 miliardy korun. Vlastní také zhruba čtvrtinu jejích dluhopisů. Sazka ale jeho pohledávky neuznává a tvrdí, že v insolvenční situaci není.

Výkonný výbor ČOV mluvil o nutnosti svolat mimořádnou valnou hromadu Sazky již 19. ledna, kdy doporučil jednat se všemi možnými finančními partnery, kteří nechtějí zachovat současné vedení Sazky. Vstup strategického partnera do Sazky musí vedle valné hromady schválit také věřitelé.


 

Právě se děje

Další zprávy