Novým šéfem dozorčí rady Lesů je ekonom Zámečník z NERV

Karel Toman
3. 2. 2011 16:52
Koncem února zveřejním výsledky dvou velkých auditů hospodaření podniku, slibuje

Hradec Králové - Novým předsedou dozorčí rady, která má dohlížet nad hospodařením podniku Lesy České republiky, se ve čtvrtek stal renomovaný ekonom Miroslav Zámečník - člen Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Ministr zemědělství Ivan Fuksa navíc rozhodl, že dozorčí rada s novým šéfem v čele dostane k dispozici audity, které prozkoumají hospodaření podniku. Informoval  o tom podnik Lesy ČR.

V únoru Zámečník oznámí závěry auditů

Dozorčí rada konkrétně přezkoumá výsledky velkého auditu kanceláře Jansta, Kostka a spol., který se zabýval veřejnými zakázkami, a dalšího auditu, který prověřoval hospodaření a obchodní vztahy LČR s Hradeckou lesní a dřevařskou společností, uvedl mluvčí podniku Zbyněk Boublík.

"Závěry, ke kterým dozorčí rada dospěje, zveřejní v plném rozsahu na svém příštím zasedání koncem února,"  slíbil nový šéf dozorčí rady Miroslav Zámečník.

"Lesy ČR za sebou mají z hlediska hospodářského výsledku nejúspěšnější rok ve své historii a já věřím, že nás další úspěšné roky čekají. Mým jednoznačným cílem je zasadit se o maximálně efektivní chod a ekonomicky přínosné hospodaření Lesů ČR," řekl ke své nové roli Zámečník, který působí v dozorčí radě Lesů ČR jako její člen od září 2010.

Dozorčí rada má dva nové členy z ODS

Dozorčí rada na svém jednání ocenila očekávaný loňský hospodářský výsledek v historicky rekordní výši 3,070 miliardy korun a projednávala i tendr na práce v lesích pro letošní rok a takzvanou Dřevěnou knihu.

Dozorčí rada byla také ve čtvrtek doplněna o dva nové členy: člena výkonné rady ODS a místopředsedu přerovského oblastního sdružení strany Roberta Knoblocha a senátory za ODS Jiřího Lišku.

Postavení Zámečníka do čela dozorčí rady by mohlo být vnímáno jako pokus dosud ne zrovna průhledné hospodaření Lesů ČR otevřít veřejnosti. Zámečník totiž jako signatář Dřevíčské výzvy z konce 90. let i jako člen NERVu platí za zastánce transparentního hospoadaření státu.

 

Právě se děje

Další zprávy