Telička žádá zveřejnění dokumentů o Sazce. Tady jsou

Ekonomika Ekonomika
15. 1. 2011 7:10
Jeden ze svazů v ČSTV nesouhlasí se způsobem, jakým se jedná o budoucnosti Sazky.
Pavel Telička, lobbyista a rugbista
Pavel Telička, lobbyista a rugbista | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Česká ragbyové unie, jeden z členů ČSTV, většinového akcionáře Sazky, se nelíbí způsob, jakým šéf ČSTV Pavel Kořan a vedení Sazky vyjednává se zájemci o finanční pomoc loterijní společnosti.

Šéf unie a někdejší vyjednavač o vstupu České republiky do EZ Pavel Telička napsal dopis, v němž vyzývá Sazku a ČSTV, aby zveřejnily všechny dokumenty, které v souvislosti s jednáním o budoucnosti Sazky v posledních týdnech vznikly.

Rugbisté, ale i další svazy se chtějí zejména seznámit s kompletním znění všechn nabídek, které Sazce a jejím akcionářům učinily Penta, Synot a eInvest, tedy oficiální zájemci o převzetí či pomoc Sazce.

Dokumenty, jejichž oficiální zveřejnění Telička požaduje, má Aktuálně.cz k dispozici a vy se s nimi můžete seznámit v následujícím boxu

Rugbyová unie žádá v dopise šéfovi ČSTV - jeho kopii má redakce Aaktuálně.cz k dispozici - aby vysvětlil, podle jakých kritérií výkonný výbor posuzoval všechny nabídky na převzetí Sazky.

Výkonný výbor ve středu rozhodl hlasováním, že většinový majitel Sazky chce o její záchraně jednat jen s tím,k kdo nebude požadovat majetový podíl v loterijní společnosti. Takovou nabídku ale předložil pouze eInvest podnikatele a Hušákova přítele Martina Ulčáka. Penta i Synot, o jejichž nabídkách se také mluvilo, požadovaly za pomoc Sazce akciový podíl.

Rugbyová unie žádá svolání mimořádné valné hromady ČSTV - tu však odmítl poměrem hlasů 15:3 už ve středu výkonný výbor této organizace.

 

Právě se děje

Další zprávy