Budeme chtít miliardové odškodné, vzkazuje Pentě Sazka

Ekonomika Ekonomika
22. 12. 2010 21:15
Manažeři Sazky reagují na plány Penty převzít jejich společnost

Praha - Vrcholový management Sazky bude požadovat odškodné v řádu miliard korun od společnosti Penta, která ve středu upřesnila podmínky, za nichž je ochotná loterijní společnost převzít.

Sazka se octla v insolvenci a není schopna splácet miliardové úvěry. Penta o vstup do společnosti projevila zájem a sdělila akcionářům Sazky, že bez vstupu strategického investora míří jejich firma do konkursu.

Uvedla také, že pro záchranu sazky bude třeba v roce 2011 dvou až tří miliard korun. Mezi podmínkami, které jsou pro záchranu třeba, je také výměna vrcholových manažerů Sazky, zejména generálního ředitele Aleše Hušáka.  

  

Sazka na to po několika hodinách reagovala prohlášením, že se obrátí na soud o zmíněné miliardové odškodné. 

"Požadavek souvisí s nepravdivými informacemi, které zástupci společnosti Penta prezentovali představitelům některých sportovních svazů a které se týkaly finanční situace a likvidity SAZKA, a.s.," uvádí se v prohlášení.

Sazka obvinila Pentu, že chce pouze snížit cenu společnosti a že jde o konkurenční boj. Penta je majoritním vlastníkem loterijní společnosti Fortuna, která chce napřesrok začít konkurovat nejúspěšnějšímu produktu Sazky hře Sportka. 

 

Právě se děje

Další zprávy