KIT Digital upíše osm milionů akcií, kdy a jak se neví

Ekonomika Ekonomika
19. 11. 2010 14:48
Balík představuje zhruba třetinu akcií společnosti obchodované i na pražské burze
Foto: Jan Langer

Praha/New York - Technologická společnost KIT Digital, která letos v lednu vstoupila na pražskou burzu, dnes ohlásila novou emisi akcií.

Podle prohlášení investorům chce vydat až osm milionů nových akcií, což je zhruba třetina stávajícího počtu.

"Pokračuje tak ve své strategii financování akvizic výnosem z emisí akcií, díky efektu zředění však tyto zprávy považujeme za mírně negativní," komentovala zprávu analytická společnost Cyrrus.

Čas a podmínky emise nejsou známy

Načasování a podmínky emise však společnost zatím neupřesnila.

"Emise podléhá tržním podmínkám a není žádná záruka ohledně toho zda a kdy bude dokončena nebo jaký bude mít rozsah," napsala pouze ve své zprávě potenciálním kupcům.

Manažerem emise je společnost Roth Capital Partners.

KIT Digital se zabývá technologiemi v oblasti  správy videoobsahu už podala registrační prohlášení americké komisi pro dohled nad cennými papíry (SEC) .

Akcie KIT se na pražské burze začaly obchodovat 25. ledna.

Ačkoli původně chtěla firma uvést na trh v Praze novou emisi, nakonec rozhodnutí změnila a rozhodla se nevydávat prozatím v Evropě žádné nové akcie.

Místo původně plánované emise nových akcií se proto na pražské burze objevila pouze nabídka existujících akcií společnosti obchodovaných na americkém trhu Nasdaq. Na BCPP jsou obchodovány pod shodným označením KITD.

 

Právě se děje

Další zprávy