Fortuna zvýšila díky online sázkám čistý zisk o 21%

Veronika Skálová Veronika Skálová
10. 11. 2010 8:59
Sázková společnost přijala více sázek, lidé u ní také prohráli víc peněz.
Lidé u Fortuny prohráli víc peněz, pomohlo jim v tom i online sázení. Ilustrační foto.
Lidé u Fortuny prohráli víc peněz, pomohlo jim v tom i online sázení. Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - První hospodářské výsledky po svém vstupu na burzu zveřejnila sázková společnost Fortuna. A velmi pravděpodobně budou pro její akcie znamenat vzpruhu.

Společnost totiž za prvních devět měsíců letošního roku zvýšila svůj čistý zisk o 21 procent na 11,9 milionů eur. Hodnota přijatých sázek vzrostla meziročně o 11,7 procenta na 276,1 milionu eur.

Zvýšila se i částka, kterou sázející u Fortuny prohráli. Za devět měsíců dosáhl takzvaný Gross Win částky 66,5 milionu eur, tedy o 12,4 procenta víc než v loňském roce.

Hlavní podíl na růstu společnosti mělo především online sázení.

"Za důležité považuji, že kromě razantního nárůstu v segmentu on-line sázení se nám na všech trzích daří zlepšovat výsledky i u sázek prostřednictvím pobočkové sítě, což potvrzuje správnost námi zvolené strategie postavené na prodeji našich produktů nejen přes internet, ale právě i pomocí velmi husté sítě poboček," uvedl generální ředitel Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda.

Online sázení provozuje Fortuna už v Česku, na Slovensku a od letošního června i v Maďarsku. Ve čtvrté ze středoevropských zemí, kde působí, v Polsku, jí to zatím legislativa neumožňuje.

Fortuna Entertainment Group vstoupila na burzu 21.října letošního roku, kdy nabídla své akcie za upisovací cenu 4,3 eura.

"V rámci nabídky bylo prodáno celkem 18,2 milionu kusů akcií, včetně 2 milionů kusů akcií nových, což odpovídá celkovému objemu nabídky 78,26 milionu eur. Poptávka po emisi překonala prvotní očekávání Společnosti i jejího majoritního akcionáře a cena byla stanovena těsně pod horní hranicí indikovaného cenového rozpětí," informovala společnost ve zprávě.

 

Právě se děje

Další zprávy