Sazka vydělala miliardu. Jackpotům se ale blíží soupeř

Zdeněk John
26. 10. 2010 13:32
Sazka vydělala za tři čtvrtletí více než miliardu korun. Čeká ji ale ostrá konkurence.

Praha - Největší tuzemská loterijní společnost Sazka vytvořila od počátku roku do konce září zisk po zdanění ve výši 1,036 miliardy korun. Sazka to oznámila v tiskové zprávě.

Čistý výsledek hospodaření se tak téměř shoduje s výsledkem z minulého roku. Zisk ze sázek a loterií překročil v prvních třech čtvrtletích 950 milionů korun.

Sazka za poklesem tržeb (12,3 procenta) vidí především vývoj jackpotů, svého hlavního lákadla na sázkaře. Ve sportce totiž často padala první pořadí, takže se jackpot nevyšplhal k závratným výškám, které pak k sázení vábí i sváteční sázkaře.

Také nyní jsou v hlavních hrách Sazky vysoké jackpoty a na tržbách se to projevuje. Ve sportce se hraje o bezmála 110 milionů, v loterii Euromiliony dokonce o více než 123 milionů. 

Sazka také šetřila - podle toho, co uvádí, snížila náklady meziročně o 13,9 %.

Akciová společnost Sazka patří občanským sdružením působícím ve sportu a tělovýchově. Podle studie Evropského institutu pro výzkum značek, zveřejněné v září 2010, je Sazka nejcennější obchodní značkou v České republice s odhadovanou hodnotou 413 milionů euro.

V současné době ale čelí dvěma problémům: splácení haly v pražských Vysočanech, které způsobilo, že se prakticky zastavil její přísun peněz pro sport. Z druhé strany na ni útočí konkurence. Společnost Fortuna, která nedávno vstoupila na burzu v Praze a tím získala zhruba dvě miliardy korun, plánuje investovat tyto peníze do nových loterií už příští rok.

Právě ty mají být přímým sooupeřem na trhu pro nejúspěšnější produkt Sazky, loterii sportku.

 

Právě se děje

Další zprávy