Bakalova NWR mírně snižuje ceny koksu a uhlí

Veronika Skálová Veronika Skálová
18. 10. 2010 9:17
NWR se dohodla o cenách koksu a uhlí. Za čtvrtletí se mírně snižují, meziročně dál rostou.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Karel Toman

Amsterdam - O něco levnější než v předchozím kvartále, ale dvojnásobně dražší než před rokem bude koks od společnosti New World Resources (NWR).

Hlavní společnost impéria miliardáře Zdeňka Bakaly oznámila po dohodě s odběrateli ceny koksovatelného uhlí a koksu pro poslední letošní čtvrtletí.

V posledních třech měsících roku dodá firma asi 190 tisíc tun koksovatelného uhlí, což představuje asi pětinu dodávek v letošním roce. Průměrná cena činí 154 eur za tunu, což je o tři procenta méně než v předchozím čtvrtletí.

Cena se mění také u koksu. "Průměrná sjednaná cena pro dodávky koksu na čtvrté čtvrtletí kalendářního roku 2010 činí 331 EUR za tunu, což představuje pokles o 9 % ve srovnání s cenami třetího čtvrtletí a o 122 % více, než činila průměrná cena v roce 2009. Předpokládaný objem dodávek ve čtvrtém čtvrtletí je přibližně 280 tisíc tun," uvedla společnost ve zprávě.

NWR také informovala o očekávaných objemech dodávek pro rok 2010. "NWR zůstává na cestě k dosažení produkčních a prodejních cílů stanovených pro letošní rok. Společnost v průběhu kalendářního roku 2010 očekává celkový prodej externím zákazníkům ve výši přibližně 5,5 milionu tun koksovatelného uhlí, 5 milionů tun energetického uhlí a 1,1 milionu tun koksu," konstatovala společnost.

 

Právě se děje

Další zprávy