Šedá místo žluté. Pošta budoucnosti změnila podobu

Ekonomika Ekonomika
12. 10. 2010 13:40
Česká pošta přestaví padesátku svých poboček - levněji a méně komfortně než podle původního projektu

Foto: Ekonomika
Foto: Ludvík Hradilek
Tak budou vypadat nové pobočky České pošty poté, co firma změnila původní koncept: střídmější, levnější... ...a takto měly pobočky vypadat podle původního plánu. První otevíral bývalý ministr vnitra za ČSSD Martin Pecina.

Dolní Břežany - Česká pošta po několika měsících znovu otevřela první vzorovou pobočku, podle které postupně předělá své úřadovny po celé republice.

Pošta totiž změnila plány - původně představený koncept moderních žlutých poboček vzal za své kvůli nedostatku peněz.

Levnější šedá pobočka, která byla slavnostně otevřena v úterý v Dolních Břežanech, ukazuje, jak bude další padesátka pošt vypadat už v průběhu následujícího roku. V porovnání se žlutým konceptem skromněji, technicky méně náročně .... a hlavně jako stavebnice - s možností postupně se rozrůstat.

Pošta upustila od původního projektu přestavby poboček, který reprezentuje například pobočka v pražském Edenu anebo v OC Nisa Liberec. „Původní projekt byl finančně i technicky náročný. Nový koncept je levnější a přitom mnohem vstřícnější k zákazníkům a našim zaměstnancům," řekla generální ředitelka České pošty Marcela Hrdá.

Wifi a koutek pro děti 

Zatímco v původním projektu bylo vybavení „šité na míru" prostoru pobočky, nová koncepce je postavena na stavebnicových modulech, které lze variabilně přizpůsobovat potřebám  každé pobočky. Použité materiály jsou levnější, technická řešení jsou jednodušší. Náklady na vybudování nové pobočky jsou o třetinu nižší.

V nových poštách klienti najdou například dětský koutek či WiFi síť. Alespoň v Břežanech to tak je.  Na dalších poštách se počítá také s vyvolávacím systémem, který nenutí stát lidi ve frontě.

Podívejte se, jak měly nové pošty původně vypadat

 

Právě se děje

Další zprávy