Finanční ředitel v Sazce náhle skončil. Kvůli neshodám

Ekonomika Ekonomika
8. 10. 2010 12:38
Banky podle serveru iHNed požadují po Sazce další zástavy za úvěry
Hlavní důvod současných potíží Sazky
Hlavní důvod současných potíží Sazky | Foto: Bestsport

Praha - Náhlou personální změnu v nejužším vedení oznámila včera společnost Sazka. "Dosavadní finanční ředitel ing. Jan Prádler odchází po vzájemné dohodě, aby se mohl věnovat osobním aktivitám a se SAZKA, a.s., bude nadále spolupracovat externě," uvedl mluvčí Sazky v tiskovém prohlášení.

To ale následovalo až po zprávě, kterou zveřejnil server IHNed.cz. Podle něho byly důvodem rezignace Prádlera jeho neshody se šéfem Sazky Alešem Hušákem o směřování společnosti a zejména na stále se zhoršující situaci se splácením úvěrů za výstavbu O2 Arény. "Tento týden totiž opět zkrachovalo jednání se syndikátem bank, který měl prodloužit financování," píše iHNed.

Svým známým ve čtvrtek těsně před půlnocí Prádler poslal SMS v tomto znění:  "Kolegové, kamarádi, zítra končím po vzájemné dohodě ve všech funkcích v Sazce a ČSTV," uvedl v SMS. Dále situaci komentovat nechtěl.

Prádlera nahradí jeho zástupce

Podle iHNedu se záchranným plánem pro Sazku nesouhlasila Raiffeisenbank - ta podepsání dohody podmiňovala další zástavou ve výši nejméně půl miliardy korun. Ale Sazka ani akcionáři už nemají nic, co by mohli dát do zástavy.

Prádlera nahradí podle mluvčího společnosti Zdeňka Zikmunda jeho zástupce Martin Dařílek, který v Sazce působí od roku 1996, poslední tři roky jako zástupce finančího ředitele. Prádler byl v Sazce 15 let, od počátku na postu finančního ředitele. Před listopadovou revolucí byl místopředsedou pražského Městského výboru Socialistického svazu mládeže.

Zikmund také popřel to, že by měla Sazka nějaké úvěry po lhůtě splatnosti a podle něho jsou její vztahy se spolupracujícími bankami korektní.

 

Právě se děje

Další zprávy