Monopol Sazky končí. Nejstarší loterie dostane soupeře

Zdeněk John
6. 10. 2010 9:15
Společnost Fortuna spustí vlastní loterii na pěti tisících terminálů
Další vrásky na čele generálního ředitele Sazky. Fortuna, konkurent, útočí na nejpopulárnější loterii jeho firmy
Další vrásky na čele generálního ředitele Sazky. Fortuna, konkurent, útočí na nejpopulárnější loterii jeho firmy | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jeden z nejstarších a dosud nedotčených monopolů v tuzemsku se hroutí. Nejpopulárnější loterijní hra sportka provozovaná Sazkou dostane tvrdou konkurenci.

Sázková kancelář Fortuna oznámila, že se dohodla s Intralots Holding International na vybudování sítě zhruba pěti tisíc loterijních terminálů v České republice. Hrát se na nich začne příští rok a Fortuna už získala i potřebnou licenci od státu.

"Pravidla hry, nebo spíš více her, ještě nemáme, na to je příliš brzy. Určitě chceme konkurovat spíš velkou nabídkou her pro sázkaře, nikoliv monohamilionovými jackpoty," řekl Aktuálně.cz Vladan Crha, manažer komunikace Fortuny.

Intralot dodá Fortuně, která se až dosud zaměřovala na kurzové sázení, síť terminálů.

"Loterijní trh vytváří marže, které jsou o 50 procent vyšší než ty, které generuje kurzové sázení. Spuštění loterie bude představovat významný milník nejen pro Fortunu, ale i pro celý herní trh v České republice. Doposud byla tato oblast ovládána jen jednou společností," uvedl Jiří Bunda, předseda představenstva Fortuna Entertainment Group.

Zmíněnou jedinou společností je Sazka.

Terminály Fortuny budou umožňovat podobné služby, jaké nabízí i Sazka, například dobíjení mobilů či kurzové sázky.

Jejich prostřednictvím terminálů budou moci ale zákazníci hlavně podávat sázkové tikety. Terminály - Fortuna je nazývá microLOTY - budou k dispozici na pobočkách sázkové společnosti, ale také v dalších maloobchodních sítích společnosti Penta, které Fortuna patří. Jedná se například o zavedený maloobchodní řetězec Žabka a nedávno převzaté supermarkety Koruna.

Hazardu se daří

I v časech ekonomické krize se provozovatelům her a loterií v Česku daří. Sázkové společnosti i vlastníci hazardních videoterminálů v letošním prvním pololetí inkasovali rekordní zisky. Dvě největší sázkové společnosti, Sazka a holding Synot, vydělaly za prvních šest měsíců letošního roku téměř miliardu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy