PPF chce v Česku banku, už požádala o licenci

Ekonomika Ekonomika
27. 9. 2010 8:08
Připravujeme projekt retailové banky, potvrzuje mluvčí skupiny
Majestátní sídlo společnosti PPF na pražské Evropské třídě
Majestátní sídlo společnosti PPF na pražské Evropské třídě | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Finanční skupina PPF, kterou vlastní nejbohatší Čech Petr Kellner, už podle Lidových novin požádala Českou národní banku o bankovní licenci.

Nová banka se má zaměřit na drobnou klientelu, plánuje vytvořit i síť poboček. PPF už nabírá nové zaměstnance, uvedl list.

Firma nechce o svých záměrech mluvit, mluvčí PPF Alexej Bechtin potvrdil pouze to, že společnost chystá expanzi do oblasti finančních služeb pro domácnosti a podnikatele.

"Segment retailových finančních služeb byl a je jedním z pilířů podnikání skupiny PPF. Připravujeme projekt retailové banky k realizaci během následujícího roku," řekl mluvčí.

Informace je dalším konkrétním potvrzením nového strategického plánu skupiny, o němž před časem informovalo Aktuálně.cz

Po dlouholeté expanzi na východních trzích totiž Petr Kellner zavelel k investorskému návratu do Česka a střední Evropy. Na velké obchody má přitom jeho firma vyhrazeno 900 milionů eur, tedy něco přes 22 miliard korun.

Jednotlivá investice by přitom neměla být menší než 100 milionů eur.

Ve finančním sektoru je prozatím PPF nejviditelnější se svým Home Creditem. Spotřebitelské půjčky v osmi zemích střední a východní Evropy v pololetí vydělaly firmě přes 3,1 miliardy korun, šestkrát víc než za stejný čas vloni.

 

Právě se děje

Další zprávy