Burza cítí čerstvou krev: Fortunu, CS Cargo a AVG

Ekonomika Ekonomika
16. 9. 2010 11:00
Společnost CS Cargo najala banku JP Morgan, aby jí pomohla na burzu
Šéf burzy Petr Koblic vítá zatím posledního nováčka na burze v Praze, firmu KIT Digital. Teď mají přijít další
Šéf burzy Petr Koblic vítá zatím posledního nováčka na burze v Praze, firmu KIT Digital. Teď mají přijít další | Foto: Jan Langer

Praha - Pražská burza se v brzké době rozroste o nové tituly, jak makléři označují společnosti, s jejichž akciemi se obchoduje v Rybné ulici v centru Prahy.

Společnost CS Cargo oznámila, že najala investiční banku JP Morgan, aby jí připravila na zamýšlený vstup na kapitálové trhy. JP Morgan bude poskytovat rady v oblasti financování a dalších operací.

„Akcie skupiny by mohly být v budoucnu obchodovány na burzách v Praze, Londýně, případně též ve Varšavě," uvedl Martin Veselý, člen představenstva CS Cargo Group.

CS Cargo uvažuje o polovině příštího roku jako o momentu, kdy by na burzu mohla vstoupit.

Už dříve se v různých médiích objevily informace, že o stejném kroku uvažují majitelé sázkové kanceláře Fortuna (společnost Penta) a výrobce antivirových programů AVG Technologies.
Reuters napsal, že AVG chystá IPO (primární úpis akcií)  pro burzu ve Varšavě a na „ještě jednom nejmenovaném trhu".

V posledně jmenovaném případě by se dokonce mohli zájemci o akcie technologické firmy dočkat dříve, už tento rok.

Skupina CS Cargo působí v České republice, na Slovensku a v Polsku a společnosti, které ji tvoří zaznamenaly v prvním pololetí meziroční růst tržeb o 23,2 %. O možném budoucím vstupu společnosti na burzu se mluvilo poprvé už na konci roku 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy