V Česku už lze vybírat skoro ze 4 tisíc bankomatů

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
12. 9. 2010 16:36
Za posledních deset let se jejich počet zdvojnásobil. "Vede" Česká spořitelna
Foto: ČS

Praha - Počet bankomatů v Česku se podle údajů Sdružení pro bankovní karty za posledních deset let více než zdvojnásobil.

V roce 2000 měly banky v tuzemsku 1589 bankomatů, ke konci letošního června to bylo 3741 kusů. Do konce letošního roku plánují banky zprovoznit desítky dalších bankomatů.

Největší sítí bankomatů disponuje Česká spořitelna, která měla ke konci srpna v republice 1272 bankomatů.

 

ČSOB má 771 bankomatů, z toho 21 je depozitních. Banka v nejbližší době představí takzvaný mobilní bankomat, který dosud v ČR vlastnila jen Česká spořitelna. ČSOB ho bude umisťovat na různé výstavy a veletrhy.

Foto: Ondřej Besperát
 

"Kromě výběru hotovosti a dotazu na zůstatek přes něj půjde zadávat platební příkazy, změnit PIN karty, platit za služby mobilních operátorů nebo si dobít kredit do mobilu, koupit si cestovní pojištění nebo si objednat některý z úvěrových produktů," uvedla pro agenturu ČTK zástupkyně ČSOB Denisa Salátková.

Komerční banka má 675 bankomatů,  GE Money Bank má 633 bankomatů, Raiffeisenbank má 132 bankomatů a UniCredit Bank se blíží stovce. "Celkově bychom se na konci letošního roku měli dostat na číslo kolem 90 bankomatů," uvedl mluvčí banky Tomáš Pavlík.

 

Právě se děje

Další zprávy