Penta vloni vydělala 4 miliardy a míří do zdravotnictví

Karel Toman
9. 9. 2010 12:05
Rozhodnutí o tom, zda se skupina pustí do podnikání se zdravím, učiní do konce roku
A na závěr: logo, které si máte zapamatovat.
A na závěr: logo, které si máte zapamatovat. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Investiční skupina Penta Investments v loňském roce hospodařila se ziskem po zdanění 156,2 milionu eur to je zhruba 3,9 miliardy korun.

Kromě realit a správy soukromého kapitálu se teď chce Penta zaměřit na podnikání ve zdravotnictví a finančních službách.Představitelé Penty to ve čtvrtek oznámili na tiskové konferenci.

Konsolidované tržby skupiny Penta loni vzrostly na 2,2 miliardy eur a objem celkových aktiv stoupl na 2,7 miliardy eur.

Výsledky Penty jsou konsolidované podle mezinárodních účetních standardů. V předloňském roce měla Penta auditované tržby 1,9 miliardy eur a aktiva 2,3 miliardy eur. Předloňský zisk skupiny činil 61,5 milionu eur.

O nových plánech Penta rozhodne do konce roku

"Naše strategie je orientovaná na růst skupiny. Chceme rozhodnout o další možné diverzifikaci našeho portfolia," řekl Jaroslav Haščák, managing partner Penta Investments. "Uvažujeme o novém zaměření na finanční služby a na zdravotnictví. V obou sektorech již podnikáme, probíhá vypracování studií proveditelnosti, rozhodnutí učiníme do konce roku," dodal.

Penta je středoevropská investiční skupina, založena byla v roce 1994. Investuje především do maloobchodu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu, telekomunikací a privátního bankovnictví. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy. Nejvíce investičních projektů zatím Penta uskutečnila v Česku, na Slovensku a v Polsku.


 

 

Právě se děje

Další zprávy