Tvůrce důchodové reformy Bezděk nastoupil ke Kellnerovi

Radek Pecák Radek Pecák
30. 8. 2010 13:28
Ekonom Bezděk se stane šéfem slovenské části Generali PPF

Praha - Nejbohatší Čech Petr Kellner angažoval experta, který stojí za přípravou velkého byznysu příštích desetiletí: důchodové reformy.

Vladimír Bezděk, šestatřicetiletý uznávaný odborník na pojišťovnictví a penzijní systém, nastupuje v září do skupiny Generali PPF Holding. Informaci zveřejnila firma s tím, že se Bezděk stane ředitelem a předsedou představenstva slovenské části firmy.

Bezděk ve funkci nahradí dosavadního generálního ředitele Antonína Nekvindu, který působil na Slovensku od roku 1998.

Bezděk má ve svém profesním životopise dvě významné kolonky. Nejprve pracoval v České národní bance, během této doby vznikla první takzvaná Bezděkova komise, která začala připravovat důchodovou reformu.

O jeho roli v ní - i v pozdější druhé Bezděkově komisi - svědčí už neformální jméno, které se pro ní vžilo. Bezděk později přešel do služeb soukromého kapitálu, od roku 2007 do nedávna pracoval pro pojišťovnu Aegon. To už vznikal koncept penzijní reformy v druhé komisi, jejíž závěry do značné míry hodlá přijmout za své Nečasova vláda.

Bezděk zůstává členem NERVu, poradního orgánu české vlády, v němž má na starosti opět příští penze.

"Vladimír Bezděk bude pro naši skupinu významnou posilou. Jeho znalosti pojišťovnictví a penzijního systému napomohou dalšímu rozvoji nejen naší dceřiné firmy na Slovensku, ale i aktivit Generali PPF Holdingu v celém regionu střední a východní Evropy," řekl generální ředitel Generali PPF Ladislav Bartoníček.

Ve svém osobním životopise Vladimír Bezděk uvádí, že je ženatý a má čtyři děti.

 

Právě se děje

Další zprávy