Autobazary AAA mají vyšší zisk. Prodávají ale méně aut

ČTK Radek Pecák ČTK, Radek Pecák
11. 8. 2010 9:16
Provozní náklady poprvé od roku 2008 vzrostly
Foto: AAA Auto

Praha - Více než dvojnásobného čistého zisku dosáhla skupina autobazarů AAA Auto za letošní první pololetí ve srovnání se stejným obdobím loňska.. Čistý zisk letos dosáhl 2,3 milionu eur, tedy asi 57 milionů korun. V tiskové zprávě firma dále oznámila, že tržby vzrostly o 6,5 procenta na 91,6 milionu eur (2,26 miliardy Kč).

Lepšího zisku se podařilo dosáhnout navzdory tomu, že prodej aut klesl. Konkrétně o 3,4 procenta na 18 840 prodaných vozů. "Hlavním růstovým faktorem bylo efektivní řízení zásob automobilů na skladě a strategické zaměření společnosti na vysoce konkurenční doplňkové produkty a finanční služby," uvedla firma.

Trh s ojetinami je stále ještě utlumený

"Provozní náklady sice meziročně vzrostly o 4,3 %, což se stalo poprvé od zahájení restrukturalizačního a úsporného programu společností AAA AUTO na začátku roku 2008, ale vzhledem k tomu, že nárůst provozních nákladů o 4,3% byl ale pod úrovní nárůstu celkových tržeb společnosti, jež činil 6,5%, došlo k posílení celkové provozní ziskovosti společnosti. Provozní zisk EBITDA vrostl za první pololetí 2010 meziročně o 82,3% na 6,5 milionu eur," uvádí se dále ve zprávě firmy.

Trh s ojetými vozy je podle vyjádření AAA auto stále ještě utlumen. Spotřebitelé se chovají opatrně, a proto si společnost zachovává konzervativní přístup k výhledům prodejů do konce letošního roku. Přesto je od května znát jisté oživení.  

 

Právě se děje

Další zprávy