Penta má polskou mrazírnu. V nákupech chce pokračovat

Radek Pecák Radek Pecák
12. 7. 2010 11:40
Poláci prý budou v blízké budoucnosti budou za mražené potraviny utrácet daleko více než dosud

Varšava -  Investiční skupina Penta se stala stoprocentním vlastníkem polské společnosti Iglotrak Group. Penta dnes v tiskové zprávě informovala, že koupi předního výrobce a distributora mražených potravin a zmrzliny v jižním Polsku úspěšně uzavřela.

Transakce již byla schválena polským antimonopolním úřadem, její hodnota nebyla zveřejněna. Jedná se již o osmou investici Penty v Polsku.

„Naším cílem je konsolidovat a restrukturalizovat celý segment mražených výrobků a jejich distribuci v rámci sektoru HoReCa v Polsku. Podíl mražených výrobků na celkových výdajích na potraviny v Polsku (v současné době 2,3 %) je daleko za evropským průměrem 4,4 %, jedná se tedy o velmi perspektivní trh," řekl Rafal Sosna, investiční ředitel Penty.

Penta chce polské aktivity ještě rozvíjet

Iglotrak dosáhl v loňském roce tržeb  výši 330 milionů polských zlotých. Své výrobky prodává ve 14000 prodejnách v Polsku. Má sedm distribučních a dvě výrobní jednotky.

Penta chce svoji pozici v Polsku nadále posilovat. „Jsme připraveni v Iglokraku zúročit naše bohaté zkušenosti s předchozích investic v Polsku. Tato transakce znovu dokazuje náš silný zájem o polský trh a v budoucnu zde očekáváme další akvizice," řekl Jozef Janov, lokální partner Penty pro Polsko.

 

Právě se děje

Další zprávy