Fešáci a krásky nabízejí genetický materiál zdarma

Ekonomika Ekonomika
21. 6. 2010 16:20
Členové domény krásných lidí zpřístupní svou spermabanku i těm méně pohledným.
Krasavci a krasavice celého světa nabízejí své geny pro vylepšení budoucích generací. Ilustrační foto.
Krasavci a krasavice celého světa nabízejí své geny pro vylepšení budoucích generací. Ilustrační foto. | Foto: Reuters

New York - Děti na objednávku sice genetici zatím stvořit neumí, díky světovému společenství krásných lidí ale mohou i ošklivci zvýšit svou šanci a mít krásné dítě, pokud po této možnosti zatouží. Domény www.BeautifulPeople.com, která sdružuje krásné jedince, spustila virtuální banku genetického materiálu pro dárce spermatu a dárkyně vajíček.

Služba Beautiful Baby, tedy "krásné děťátko", je přístupná i pro ty, kdo nebyli za členy komunity krásných přijati. Aby totiž obyčejný smrtelník získal přístup do tohoto společenství, které sdružuje 600 tisíc krasavic a fešáků ze 190 zemí světa, musí nechat svůj zjev ohodnotit stávajícími členy komunity opačného pohlaví.

"Původně jsme váhali, jestli nabídku rozšířit i pro nehezké lidi. Ale všichni, včetně ošklivých lidí, chtějí přivést na svět krásné děti a my s naším atraktivním genetickým fondem nesmíme být sobečtí," uvedl zakladatel domény Robert Hintze.

Autoři této aktivity argumentují tím, že všichni chtějí pro své děti to nejlepší. "Nemáme z toho žádné finanční výhody, pouze se snažíme uspokojit poptávku po atraktivních dárcích. Všichni rodiče chtějí, aby bylo jejich dítě obdařené mnoha přednostmi, přičemž hezký vzhled je jednou z nejžádanějších," vysvětlil výkonný ředitel Greg Hodge. Cena umělého oplodnění "krásným" genetickým materiálem tak není vyšší než obvykle.

Jedním z těch, kdo se do kampaně hodlá zapojit je i James Frederiksen. "Jsem z Norska a tam je běžné, že mladí zdraví muži darují sperma. Vypadá to, že je ho ve světě nedostatek a já jako člen domény BeautifulPeople.com chci udělat cokoli, abych pomohl ostatním zplodit krásné děti," vysvětlil svůj zájem o dárcovství.

Ze známostí, které na doméně určené výhradně pro krásné lidi, už se podle tiskové zprávy domény narodilo 600 krásných dětí.

BeautifulPeople.com vznikla v roce 2002 a je největší sítí atraktivních jedinců na světě. V loňském roce členové vyřadili ze svých řad 5 tisíc nešťastníků, kteří přibrali. Kromě seznamky stejně disponovaných jedinců využívají stránky například modelingové agentury a filmové a televizní společnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy