NWR má o třetinu vyšší výnosy, přesto zůstává ve ztrátě

Ekonomika Ekonomika
19. 5. 2010 8:42
Společnost se na budoucnost, díky rostoucí výrobě oceli, dívá optimisticky
O uhlí je už zase zájem
O uhlí je už zase zájem | Foto: Reuters

Amsterdam - Hlavně díky výrazně vyšším prodejům koksovatelného uhlí a koksu dosáhla v letošním prvním čtvrtletí společnost New World Resources, majitelka černouhelné firmy OKD o třetinu vyšších výnostů než ve srovnatelném období loňského roku. Přesto tato těžební společnost , vykázala čistou ztrátu 14,5 milionu eur (zhruba 369 milionů Kč).

Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě, v níž uvedla předběžné neauditované výsledky prvního čtvrtletí roku 2010.

"Konsolidované výnosy z pokračujících činností společnosti činily v prvním čtvrtletí roku 2010 329 milionů EUR, což znamenalo nárůst o 37 %. Těžba uhlí dosáhla 2747 tisíc tun, produkce koksu 251 tisíc tun," píše se ve zprávě.

To znamená, že prodeje uhlí se zvýšily o třicet procet a prodeje koksu dokonce o 171 procent.

Produkce oceli roste, takže výhled je příznivý

Společnost je s vývojem své hospodářské situace spokojená, o čemž svědčí komentář předsedy představestva Mikea Salamona: "NWR si v prvním čtvrtletí roku 2010 vedla dobře, ruku v ruce s tím, jak naše trhy pokračovaly v obnově po dopadech finanční krize.," uvedl.

"Trhy s uhlím obecně nadále odrážejí zlepšující se situaci, přičemž obzvlášť prodeje koksovatelného uhlí a koksu jsou důvodem k optimismu. Obdobně jako v jiných regionech se nárůst produkce oceli ve střední a východní Evropě jeví jako silný, a proto si uchováváme svůj pozitivní výhled na budoucnost trhů s uhlím a koksem," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy