Češi v krizi sázeli jako diví, Sazka má rekord

Veronika Skálová Veronika Skálová
29. 4. 2010 12:42
Sazka sice vyplatila o 400 milionů na výhrách víc, ale její zisk byl stejný jako o rok dřív.

Praha - Když Čechy svírá krize, častěji pokoušejí štěstí a doufají ve snadné zbohatnutí. Jak jinak si vysvětlit další historický rekord ve výši tržeb loterijní společnosti Sazka. Ta dnes informovala, že v loňském roce utržila 8,4 miliardy korun, což oproti předchozímu roku představuje zvýšení o 3,8 procenta.

"Na rozdílu se nejvíce podílely vklady kurzových sázek, které po spuštění internetového sázení vzrostly o 93,7 procenta a číselné loterie Euromilióny, jejíž vysoký jackpot se projevil v nárůstu o 16,9 procenta. Podíl internetu na vkladech kurzových sázek překročil 80 procent," uvedl mluvčí společnosti Zdeněk Zikmund.

73 lidí získalo výhru vyšší než milión

Přes terminály označené logem Sazky ale prošlo mnohem víc peněz - o 10,2 miliardy. Tyto peníze však představovaly útratu za neloterijní služby, jako je dobíjení kreditu, předprodej vstupenek či platby složenek a faktur.

I když vloni společnost na výhrách vyplatila o 400 milionů víc, její hospodářský výsledek zůstal po zdanění na stejné úrovni jako o rok dřív - na 1,25 miliardy korun.

S rostoucím počtem sázejících samozřejmě vzrostlo množství těch, na které se usmálo štěstí. Celkem lidé vyhráli u Sazky 4,4 miliardy korun, tedy o 9,8 procenta víc než před rokem. Přes milion korun vyhrálo 73 lidí, 28 z nich dokonce vyhrálo víc než deset milionů.

 

Právě se děje

Další zprávy