Penta bude stavět v Praze na Florenci

Radek Pecák Radek Pecák
25. 1. 2010 14:05
Budovy bývalého Rudého práva se radikálně změní
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: www.bestofrealty.cz

Praha - Přes pět miliard korun hodlá investovat Penta Investments do vybudování nového administrativního centra mezi ulicemi Na Florenci a Na Poříčí v Praze 1. Jedná se o první projekt Penty v realitním developmentu v České republice.

Komplex budov České typografie (bývalého Rudého Práva) získala Penta od rakouské společnosti S+B CEE Beteiligungsverwaltungs. Jak se uvádí v tiskové zprávě, výstavba bude probíhat v několika etapách v následujících pěti letech.

Letos a příští rok se investor zaměří na kroky potřebné pro získání územního rozhodnutí a stavebního povolení. Vlastní stavba má začít za dva roky a skončit v roce 2015.

Projekt je velkolepý 

"Chceme postavit jedinečné kancelářské a obchodní prostory kategorie A, které významně zlepší tvář okolí. Jsem přesvědčen, že díky své poloze v centru Prahy a unikátní dopravní dostupnosti bude projekt pro budoucí zákazníky velmi atraktivní," řekl Petr Palička, ředitel divize Penta Real Estate v České republice.

Penta podniká v realitním developmentu od roku 2005. V současnosti připravuje a realizuje 9 projektů na Slovensku a první projekt v České republice. Zaměřuje se na segmenty administrativy, bydlení, maloobchodu a volnočasových aktivit, stejně jako na přípravu území pro nové projekty.

 

 

Právě se děje

Další zprávy