Útok na Tipsport začal omylem. Sázkař si chybně vsadil

Martin Jůzek
23. 12. 2009 8:10
Jak sázkaři "vyzráli" na Tipsport: Nejdříve omyl, poté lavina sázek

Praha - Chtěli po sázkové kanceláři půl miliardy korun, teď se však musí obávat právních postihů.

O kom a o čem je řeč? Skupina sázkařů, kteří v noci na úterý vsadili pár korun a teoreticky vyhráli miliony, bude mít problém.

Společnost Tipsport, u níž k celé události došlo, se hodlá bránit.

Deníku Aktuálně.cz se podařilo zjistit, jak celá kauza začala a jak se odehrála.

Sázky na střelce, i na Čecha Frolíka

Vypadalo to jako krásný vánoční dárek. Jeden z klientů si na internetu omylem vsadil na tiketu stejnou příležitost dvakrát. Normálně by mu systém něco takového nepovolil, jenže zrovna včera měnil Tipsport aplikaci a byla v ní chyba.

Když si toho sázkař všiml, ihned to zopakoval a informoval o tom své přátele. Celkem takto zkusilo "oblafnout" Tipsport padesát lidí.

Rozhodně ovšem nešlo o jednání nějakého gangu, jak se mylně někteří domníval. Ono to nebylo těžké - na tiket si klienti vložili několikrát tu stejnou sázku se stejným kurzem, že hokejista v NHL vstřelí gól.

Příklad tiketu - zvětšete si fotografii
Příklad tiketu - zvětšete si fotografii | Foto: Aktuálně.cz

Vůbec navíc nešlo o to samé utkání či událost, což by naznačovalo "prodaný zápas" a podvod přímo v NHL. Někdo věřil, že se trefí Stephen Weiss, další sázkař zase věřil Nathanu Hortonovi, objevila se i sázka na českého útočníka Michaela Frolíka.

Ti všichni opravdu dali gól.

Někdo se dokonce se svou sázkou mýlil, jiný sázkař vsadil až na střelce v duelu, který se hraje v noci z úterý na středu.

Těmto klientům možná zruší Tipsport účet

"Bereme to jako jasný podvod, dá se to srovnat s útokem hackerů na bankovní společnosti," řekl deníku Aktuálně.cz Lubomír Ježek, tiskový mluvčí Tipsportu.

Co z toho vyplývá? Sázková kancelář nejenže nevyplatí miliony (což má opřené o herní plán - pravidla, s nimiž klienti při sázení souhlasí), ale hlavně se bude celým případem zabývat dále spolu s právníky.

"Jednou z variant je to, že se obrátíme na soud. Chápeme to jako neoprávněný zásah do dobré pověsti společnosti Tipsport," dodal Ježek, který poznamenal, že se společnost bude bránit i proti tomu, jak sázkaři informovali média.

Tipsport také s velkou pravděpodobností hodlá těmto klientům zrušit účet.

Sázkaři se ale brání a nadále tvrdí, že rovněž zapojí do případu právníky.

 

Právě se děje

Další zprávy