Francie bude používat ukradené bankovní údaje i nadále

jem
22. 12. 2009 13:06
Díky odcizeným bankovním údajům se Franouzské údaje možná dostanou na kobylku daňovým podvodníkům

Paříž - Francouzský ministr pro rozpočet Eric Woerth potvrdil, že Francie bude při odhalování daňových úniků i nadále využívat osobní data odcizená z databáze švýcarské banky v Ženevě.

Prohlášení Woertha přitom přichází pouhý den poté, co francouzské úřady přislíbily navrácení bankovních údajů do Švýcarska. Informoval o tom server France 24.

„Samozřejmě, že můžou být (údaje) použity. Justiční procesy budou pokračovat," řekl Eric Woerth novinářům v Číně, kde je spolu s premiérem Francoisem Fillonem  na oficiální návštěvě. Data francouzských klientů ženevské pobočky banky HSBC odcizil Herve Falciani, který pro tento bankovní dům pracoval jako počítačový specialista.

Paříž původně přislíbila, že ukradená data nepoužije a daňové podvody bude vyšetřovat, aniž by je využila.  Mluvčí švýcarského ministerstva financí francouzský postoj nechtěla příliš komentovat, pouze sdělila, že se problém musí řešit na vládní úrovni. „Základní otázkou je, co je Francie připravena s daty udělat," dodala ještě.

Do začátku prosince tohoto roku  bylo na základě odcizených dat kvůli daňovým únikům vyšetřováno 1 400 ze tří tisíc francouzských daňových poplatníků, jejichž data Falciani odcizil.

 

Právě se děje

Další zprávy