Orco má další plán na záchranu: zvýšení kapitálu

Ekonomika Ekonomika
15. 12. 2009 9:32
Nový způsob, jak restrukturalizovat dluhy, představí developer věřitelům zítra.
Plány na novou čtvrť Bubny na místě dnešního nádraží je minulostí.
Plány na novou čtvrť Bubny na místě dnešního nádraží je minulostí. | Foto: Orco Group

Praha - Nový plán na svou záchranu vymyslela developerská společnost Orco Property Group. Restrukturalizací dluhu plánuje zvýšit kapitál firmy o 183 milionů eur, tedy asi na 4,7 miliardy korun. Zároveň by měl snížil dluh až o 234 milionů eur.

Jak uvedla agentura Reuters, tento plán chce Orco předložit majitelům dluhopisů na zítřejší valné hromadě.

Jeden z největších středoevropských developerů se potýká se ztrátou již delší dobu, v březnu požádal o ochranu před věřiteli, kterou se mu podařilo prodloužit až do března příštího roku.

V září představilo vedení Orka plán na restrukturalizaci 411 milionů eur dluhů přeměnou dluhopisů na nový dluh, věřitelé tento postup však odmítli.

Až dosud společnost nepřišla s novým plánem, což ji stálo na začátku prosince konec jednání s americkou Colony Capital, která mohla Orco podpořit finanční injekcí ve výši 80 milionů eur.

Dluh společnosti založené francouzským majitelem v Praze dosahuje podle posledních informací 1,6 miliard eur, tedy asi 50 miliard korun. Ztráta společnosti se za letošní tři čtvrtletí prohloubila na 201 milionů eur, klesá také hodnota jejího majteku.


 

Právě se děje

Další zprávy