Vrchní soud: Telefónica nemusí platit Vodafonu miliardu

hp
11. 12. 2009 9:55
Vodafone požadoval po Telefónice peníze za vysoké poplatky za volání do jeho sítě

Praha - Telefónica O2 podle rozhodnutí Vrchního soudu v Praze nemusí platit konkurenčnímu telefonnímu operátorovi Vodafone miliardu korun.

Jádrem sporu, který začal už v roce 2004, jsou ceny za volání zákazníků společnosti Telefónica O2 do sítě Vodafonu, které jsou od roku 2000 vyšší než pro volání na čísla společnosti T-Mobile nebo do vlastní sítě. Píše o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Firma Vodafone za takové chování, které označila jako porušování konkurenčního prostředí, požadovala, aby jí Telefónica O2 zaplatila miliardu korun jako kompenzaci.

Původně o sporu konkurenčních firem rozhodoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který uznal, že v právu je společnost Vodafone.

Druhý účastník sporu však verdikt úřadu odmítl a předložil případ soudu. Spor se nakonec dostal až k Vrchnímu soudu, který potvrdil předchozí rozsudek městského soudu.

"Potvrzujeme, že jsme před několika dny obdrželi rozhodnutí soudu, které je zamítavé. S rozhodnutím se nyní podrobněji seznamujeme a zvážíme případné další kroky," uvedl pro deník mluvčí společnosti Vodafone Miroslav Čepický.

Obdobný spor vede podle Mladé fronty Dnes operátor Vodafone i s firmou T-Mobile, po které požaduje více než 600 milionů korun. Tento případ ale dosud řeší soud.

 

Právě se děje

Další zprávy